Overslaan en naar de inhoud gaan

Het verschil tussen Facebook volgers, vrienden en fans

Op Facebook heb je een persoonlijke pagina, een pagina voor je bedrijf of een groep. Verder heb je ook volgers, vrienden en fans. Hoe zat dat nu weer in elkaar? Wat is het verschil? We frissen het even op.

Een persoonlijke pagina

Dit is de pagina van een natuurlijk persoon. Bijna iedereen kan het aanmaken. Je kunt bij een pagina iemand die je kent ‘Toevoegen als vriend’. Jullie staan dan in elkaars vriendenlijst. Je volgt automatisch wat je ‘vriend’ doet op Facebook. Je krijgt hiervan meldingen: status aanpassen, vrienden toevoegen, afbeeldingen toevoegen, iets liken, … Wil je dit niet zien, dan kun je de eigenschappen voor de weergave aanpassen. (Dit kies je bij het dropdown menu aan een bericht.)

  • Kies je voor ‘Bericht verbergen’ dan zie je minder van dit soort berichten.
  • Kies je om je Facebook-vriend niet meer te volgen, dan zie je geen berichten meer in je nieuwsoverzicht, maar blijf je wel in elkaars vriendenlijst staan.

Volgen van personen (of abonneren)

Wanneer je bevriend bent met iemand op Facebook, volg je deze dus automatisch. Maar je kunt ook interessante personen volgen zonder er bevriend mee te zijn. Denk maar aan bekendheden, journalisten, politici enzovoort. Als je volgt zie je wel hun publieke berichten. Let wel! Je kunt deze personen alleen volgen als ze de knop ‘volgen’ hebben toegestaan op hun profiel. Bij nieuwsberichtvoorkeuren zie je wie je volgt.

Een pagina van een merk, bedrijf, organisatie of bekend persoon leuk vinden

Heb je een bedrijf, merk of organisatie? Of ben je een bekend persoon? Dan maak je best een pagina aan. Hier kunnen mensen je ‘leuk vinden’ door te klikken op de knop ‘Vind ik leuk’. Zij zijn dan je fans en volgen je automatisch.

Zichtbaarheid en meldingen kiezen

Fans krijgen meldingen van de activiteit van je bedrijfspagina. Zij kunnen bepalen of ze de meldingen van je pagina ‘Eerst zien’ of ‘Standaard’ zien. Als ze ‘Eerst zien’ kiezen, staat het nieuws over je pagina bovenaan in het nieuwsoverzicht. Als ze 'Standaard zien' kiezen, staat de melding tussen de andere pagina's, gerangschikt op 'populariteit' of 'recent. Ook kunnen ze kiezen of ze meldingen van je pagina krijgen of niet, door in het drop down menu te kiezen voor ‘Alles aan’ of ‘Alles Uit’.

 

Wil je je Facebook-pagina en/of -advertenties laten beheren? 

Contacteer ons